Villámvédelmi felülvizsgálat

Felülvizsgálatok elvégeztetése a létesítmény üzemeltetőjének kötelezettsége!

Villámvédelem szabványossági felülvizsgálatának gyakoriságát a 54/2014 (XII.5) BM rendelet határozza meg.

A Robbanásveszélyes helyiségekben, és szabadtereken legalább 3 évenként.
A nem  Robbanásveszélyes helyiségekben, és szabadtereken legalább 6 évenként.

A villám a zivatarok alkalmával a felhő és a Föld vagy két felhő között keletkező nagyfeszültségű villamos kisülés. A villámok nemcsak az égben csattognak és dörögnek, hanem belátogatnak otthonunkba is.
A villámhárító kialakításánál fogva alkalmas arra, hogy levezesse a villám energiáját tűz vagy mechanikai sérülés veszélye nélkül. Sokan ebből arra a következtetésre jutnak, hogy villámhárító alkalmazásával a villámok elleni védekezés feladata megoldottnak tekinthető.

Sajnos, ez csak részben igaz. Amikor villámcsapás éri a villámhárítót, az nagy áramot vezet le a földbe. Ettől a szakszerűen tervezett és kivitelezett villámhárító, illetve a védett épület ugyan nem károsodik, azonban a levezetett villám áramának egy része behatol az elektromos hálózatba, és ez az érzékeny berendezéseket (számítógép, szórakoztató elektronikai eszközök stb.) tönkreteheti, rosszabb és szerencsére ritkább – esetben elektromos zárlatot, esetleg tüzet okozhat.
Ilyenkor nem közvetlenül a villám teremt veszélyhelyzetet, hanem annak másodlagos hatása okoz kárt. A villámcsapás másodlagos hatásaként létrejövő túlfeszültség nemcsak az elektromos hálózaton, hanem a kábeltévé- és a telefonhálózaton is terjed. (Végeredményben ezek is elektromos hálózatok.)

A (működő) túlfeszültség-védelem kialakítása még egy kis lakásban sem állhat abból, hogy a valamelyik hipermarketben megvásárolt, e célra szolgáló adaptert a konnektorba bedugjuk.

Csak a korrekt módon kiépített külső és belső villámvédelemmel tudjuk eredményesen megvédeni elektromos berendezéseinket. Javasoljuk, hogy mielőtt hamis biztonságérzetbe ringatná magát, kérje ki szakemberek véleményét.

Árak

Az építmények VILLÁMVÉDELMI szabványossági felülvizsgálatát / MSZ. 274; 54/2014 (XII.5)BM rendelet / ötnél kevesebb levezető esetén /egy épületnél értendő/ 35.000.- Ft. -os egységáron, ötnél több levezető esetén ( több építmény esetében ) levezetőnként 7.000.- Ft vállaljuk.

35000

Villámvédelmi felülvizsgálat

7000

További levezetők

Árajánlatkérő

Villámvédelem